man-prayingM-am născut în Arad. O parte din copilărie am petrecut-o la bunicii din judetul Bihor. La facultate am fost în Timișoara iar de câteva zile, împreuna cu familia, ne-am mutat in județul Hunedoara, comuna Vețel.

Ca tânăr evanghelist am înțeles chemarea lui Dumnezeu pentru această zonă. Au fost ani de pregătire în care Dumnezeu m-a făcut să înțeleg planul Lui pentru a lua această decizie. Am crescut până la 14 ani în biserica Micalaca din Arad și mulțumesc pe această cale fratelui Cristescu care ne-a învățaț orchestra, fratelui Coșarbă (trecut în veșnicie) care a venit la fiecare repetiție de fanfară “doar” ca sa ne deschidă ușa la biserică și sa facă focul. Multumesc lui Feri si Monica Szabo, lui Dani Peter și celorlalți învățători pentru versetele de aur de la grupa duminicală și pentru “grupul de misiune”.

De la 14 ani, în urma botezului cu Duhul Sfânt, am petrecut adolescența și anii tinereții în Bis. Betel din Arad. Mulțumesc lui Adi Mura pentru lacrimile care nu și le-a șters grăbit de pe față când asculta predici iar eu ca fanfarist îl urmăream, lacrimi care m-au făcut să înțeleg puterea Cuvântului. Mulțumesc lui Emil Ardelean pentru continuarea formării noastre în orchestră.

Mulțumesc fraților pastori Iosif Anca și Micurescu Eugen, care printr-un exemplu personal aparte, m-au făcut să îndrăgesc slujirea și să-mi doresc să trăiesc o viață sfântă. Nu mă consider un Elisei dar îmi pare rău cu nu am turnat mai multă apă pe mâinile lor. Mulțumesc lui Mihai Ardelean căre m-a luat cu el în misiune și am putut practica răspândirea Cuvântului.

Mulțumesc colegilor de la resursecrestine.ro pentru cei 5 ani binecuvântați în care am lucrat împreună la răspândirea Cuvântului. Dedicarea voastră m-a marcat și am învățat că sunt mai valoroase nopțile lucrând pentru Dumnezeu decât jocurile pe calculator.

Mulțumesc părinților care m-au încurajat de mic și m-au format pentru Cer. E mare har să știu că cineva ridică mâini spre Cer în fiecare seară pentru mine.

Mulțumesc fraților și surorilor de corp cu care am petrecut copilăria. Împreună cu ei, serile au fost mai frumoase și cântările de la altarele familiale au fost “pe voci”, cântate din inimi sincere.

Mulțumesc soției care a acceptat voia Domnului pentru viața noastră. Nu știu dacă în ziua cand a spus “Da” s- a gândit la prețul pe care-l plătim pentru a răspunde chemării Lui Dumnezeu.

Mulțumesc Domnului pentru cântarea “Sunt aici”. Când le-am spus altora ca acea cântare poate fi o realitate, că o voce s-ar putea să ne întrebe cu adevărat: “Mai ești aici? Că vreau să te trimit!”, nu credeam că și cu mine se va întâmpla asta dar slava Lui, am spus “Da”.

Va fi un nou început în biserica Muntele Sionului din Deva. Nu va fi ușor, dar știu că ultima cântare dinaintea plecării noastre spunea:

“Cuvântul „Cu voi sunt, deci nu vă temeți”,

Luminează calea acestei vieți,

El prin nori ca raza, ne străbate-așa,

Mă bucură graiul: “În veci nu te voi lăsă”.

E un nou început iar noi suntem atât de fragezi pentru Glasul care cheamă și trimite.

Rugați-vă pentru noi. Iar dacă treceți prin Deva, vă așteptăm cu drag la părtășie.

Cristi, Crina, Grace și Elisa.