Ascultam aseara în mașină venind dintr-o misiune, cartea audio despre Viața lui Sadhu Sundar Singh. Vă impărtășesc câteva fragmente ce m-au cercetat profund și mi-au lăsat ochii în lacrimi:

sadhu[….] Cand am vazut pentru prima oara pe Sadhu, intrand in salonul de la Chailly, am fost izbita de extraordinara lui radiere. Fizionomia lui placuta, infatisarea sa calma si demna, pacea profunda a privirii sale care lasa sa se ghiceasca  puritatea sufletului lui, umila lui simplitate, dragostea lui vadita, faceau sa te gandesti la Mantuitorul pe care i-L slujea. Cuvintele Apostolului au rasarit imediat in sufletul meu:

– ,,Caci nu mai traiesc eu, ci Christos traieste in mine”. Nu mai era necesar sa le auzi de pe buzele lui, caci totul in el chema imaginea Aceluia cu care traia intr-o intimitate constanta.

În Elveția:

Chiar in seara sosirii sale, Comitetul Misiunii sale s-a strans sa expuna lui Sadhu planul de evanghelizare pregatit cu grija: doua adunari aici, trei dincolo, cele zece zile prevazute erau toate egal umplute. Sundar a dat din cap. ,,Nu, nu pot sa accept decat o adunare pe zi, doua poate duminica, niciuna sambata. Trebuie foarte multa rugaciune inainte si dupa evanghelizare, daca intr-adevar se vrea atragerea unei binefaceri spirituale. Mi-ar fi tot asa de usor sa inmultesc reunirile, precum arunc scrisorile la posta, insa nu veti avea din aceasta nici o binecuvantare.

Organizatorii se privira foarte perplecsi. Totul era organizat, anuntat in jurnale, bisericile si salile retinute. In acelasi timp era imposibil sa se insiste. A trebuit sa se revina, sa se telegrafieze, sa se dea peste cap programele.

Părerea altora despre el:

In Anglia, mergand intr-o vizita la o doamna, Sadhu suna la intrare si isi spune numele servitoarei, care a venit sa-i deschida. Tanara fata il privi cu mirare, apoi alergand catre stapana sa, a spus: ,,Doamna, cineva doreste sa va vada, nu i-am inteles numele, insa el seamana cu Isus Christos.

In America in cursul unei adunari, o fetita de patru ani asezata in prima banca, n-a putut sa-si deslipeasca ochii de pe acest personaj misterios cu roba lui lunga de culoarea sofranului. Si cand el  a sfarsit de vorbit, cu vocea clara, mica fetita a intrebat pe mama ei: – “Este Isus?”

Despre răpirea credincioșilor:

“[…] O alta intrebare i-a fost pusa cu privire la venirea Domnului. Cine vor fi aceia care vor fi rapiti in aer in intampinarea Domnului, conform textului din 1Tes. 4:16-17? Vor fi toti cei ce au primit iertarea pacatelor, sau cum gandesc unii crestini, numai cei biruitori de care se vorbeste in epistolele catre cele sapte biserici din Apocalipsa; vor fi cei ce au primit plinatatea mantuirii pe care Christos a adus-o prin moartea Sa pe cruce, adica iertarea si eliberarea din pacat, sau cei ce vor fi sfintiti in intregime, spirit, suflet si trup si pastrati desavarsiti, conform textului din 1Tes. 5:23?

Sadhu a raspuns printr-o imagine: ,,Cand apropiati un magnet de ac, el este atras numaidecat si irezistibil printr-o forta invizibila, pentru ca forta este de aceiasi natura cu magnetul. La fel, cand Christos va reveni, El va atrage la Sine pe toti cei ce vor fi primit natura divina, adica viata lui Christos in ei. Aceia vor fi ridicati in aer, in intampinarea Domnului, printr-o atragere irezistibila. Nimic nu va  putea sa-i retina pe pamant.”

Recomand cu toată deschiderea citirea integrală a cărții.