New-beginnings.jpg

O inimă curată. Într-o casă murdară până nu faci curat nu te poți bucura nici de odihnă, nici de mâncare, nici de compania celor dragi. Doar cei cu inima curată vor vedea pe Dumnezeu.

Ochi înlăcrimați. Când te uiți la oameni te vei plânge când te uiți la Isus vei plânge. Lacrimi de mulțumire pentru fiecare zi când ai trecut strada și Cineva te-a vegheat, de bucurie pentru mântuirea primită în dar și lacrimi de compasiune pentru cei de la etajul 3 de la reanimare.

Mâini bătătorite. Nu de la tastatură nici de la jocurile de pe telefon. Ci de la cărat plase cu alimente la cei săraci. De la mistria cu care zidea Neemia și atunci vom putea spune ca și el: Adu-ți aminte de mine…spre bine Dumnezeu! Să faci în 2017 cel puțin un lucru de care Dumnezeu să rămână așa de mișcat încât să ia pixul și să-l noteze în cartea Cronicilor.

Picioare frumoase. Care duc vești bune. Care aleargă cu Evanghelia. Care văd partea plină a paharului. Care nu se uită la câtă motorină mai este în mașină nici la vremea de afară. Picioarele care nu se mișcă fac crampe și au dureri mari. Iar cei care au dureri trebuiesc ei ajutați nemaiputând să ajute pe alții.

Genunchi bătătoriți. Cele mai grele poveri din viață se duc pe genunchi nu pe brațe. Cine luptă în rugăciune în odăiță are biruințe mari când iese de acolo.

Urechi fără căști în ele. Care să audă strigătul orfanului și al văduvei. Care să audă gemetele răniților de pe front. Care să audă predica și să o împlinească. Care să audă miile de copii abandonați în fiecare an și să le întindă o mână.

Pumni puternici. Dar nu pentru a lupta cu frații ci cu mine însumi. Box cu firea pământească. Lupte grele cu invidia și nemulțumirea. Câte-o palmă dată eului ca să nu ajungi în brațele Dalilei.

Oameni noi într-un an nou. O viziune nouă. O slujire nouă. Că poate pentru o vreme ca aceasta am fost puși în locul în care suntem. Să spunem o vorbă pentru poporul lui Dumnezeu ca și Estera. Să dăruim, să ne sacrificăm cât timp încă ne ies analizele bune.

An nou fericit. Doar sfinții au fericire. Doar cei care fug de păcat se pot odihni noaptea indiferent de calitatea saltelei.

Multe binecuvântări. Prin groapa cu lei, prin foc sau prin pustiu, pe munte sau pe câmpia mănoasă, călătoria pe care o facem este sub privirile Domnului !