Citesc in aceste zile cartea “Insetat dupa Dumnezeu” de John Piper… Sunt pur si simplu miscat de adancimea gandurilor de aici, despre ce inseamna “Slava lui Dumnezeu”, despre viata pe care o traim noi si despre ce am putea fi daca intr-adevar am intelege caracterul lui Dumnezeu…

Citez din carte doar un scurt fragment despre judecata finala:

“Atunci cand fiecare fiinta umana va sta in fata lui Dumnezeu la judecata finala, Dumnezeu nu va avea nevoie sa foloseasca vreo propozitie din Scriptura pentru a ne dovedi cat suntem de pacatosi si cat de potrivita este in acest sens, condamnarea noastra vesnica. Va trebui doar sa puna trei intrebari.
1. Nu a fost destul de clar in natura ca tot ce ai avut a fost un dar si ca erai complet dependent de Creatorul tau pentru a primi viata si suflarea?
2. Oare sentimentul dreptatii din inima ta nu i-a considerat vinovati pe acei oameni care nu ti-au multumit cum trebuia, ca reactie la bunatatea de care ai dat tu dovada?
3. A fost oare viata ta plina de multumire si incredere fata de mine pe masura generozitatii si autoritatii Mele?
Caz inchis!
(pag. 56).

Daca am reciti si medita la aceste intrebari (care au un suport biblic extraordinar), cred ca trairea noastra de zi cu zi ar suferi schimbari radicale!