Generația de azi are multe lucruri și cele mai multe încep cu “I” (iPhone, iPad, etc). Totul concentrat la persoana întâi (“I” în lb. engleză). Generația de azi cuprinde tineri insensibili la păcat, la Evanghelie, la Dumnezeu. Sensibili doar la nou, la tehnologie, la haine.
Acest mod nou de a trăi începe să devină tot mai popular chiar și în adunări. Ești apreciat daca ai stil, daca ai “ceva” ce să arați, dacă zici ceva ce să impresioneze pe cei de lângă tine. „Ești prieten cu noi dacă râzi bine, dacă ești la curent cu ultimele filme apărute și dacă asculți și ceva mai “contemporan””. Ești clasificat după pozele care le pui pe facebook și dupa numărul de like-uri care îl dai pe zi la “afișările” altora.
Tânărul de azi îți spune “nu am timp” la lucrurile folositoare, uitând să menționeze că e de 3 ore “online”, concentrat pe cei câteva sute de “prieteni”. “Repetiția de la cor de miercuri merge și fără mine, eu vin doar duminică seara” (că “se iese la o pizza după”).
Generația de azi e grabită. A uitat de mult că în viață sunt momente când e bine să mergi la pas cu un bătrân. Să auzi de la el despre o altfel de generație. O generație care nu știa de “Like”-uri, dar știa să sară în ajutor. Nu virtual, ci „live”!
Generația de azi nu mai citește cărți ci doar “status”-uri. Dacă o carte de 100 de pagini e prea lungă pe lângă un status de o propoziție, vă dati seama ce lungă e Biblia?
Generația de azi stă picior peste picior la predică și speră ca rugăciunea nu va dura mult. Îi lipsesc șervețele pentru că oricum nu are de ce să plângă pe genunchi. Ar vrea binecuvântare în ziua nunții, dar uită că binecuvântarea nu se primește când sms-urile din telefoane poartă amprenta unui cuget pătat.
Generația de azi ar vrea totul aici și acum, dar fără sacrificiu. Generația de azi nu a trecut pe la vreun spital de multă vreme. Și nici nu a văzut copii orfani prea des. Nici poze cu o bătrânică care asteaptă în lacrimi o mână de ajutor.
Generația de azi e generația care mestecă gumă în timpul propriului program de botez. E generația care are mereu pe buze cuvintele “interiorul contează, frate”. E generația care înainte să cânte solo-ul din față, stând în fața oglinzii de acasă își imaginează deja aprecierile pentru rochia/costumul ce tocmai le-a cumpărat și le va prezenta cu ocazia asta.
Generația de azi e generația despre care Domnul Isus spunea: (Luca 18:8) “… Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
Generația de azi are nevoie de o schimbare radicală. O schimbare care să îi ducă pe tineri pe genunchi, cu ochii în lacrimi. Și de acolo, în picioare, la slujire, dar o slujire în ascultare. O schimbare care să îi facă conștienti că păstrarea unui cuget curat e o luptă deosebit de grea… dar și deosebit de binecuvantată.
Generația de azi are nevoie de trezire. Dar nu o trezire ce se cântă la infinit ci o trezire reală. Acea trezire prin care să se vada că ești din „generația” Mântuitorului și la școală, și la facultate. Trezirea aceasta aduce cu ea un foc și dacă porți acest foc în tine nu te vei rușina de Dumnezeu niciodată. Focul luminează. Iar o lumină a Domnului nu va sta ascunsă, ci va străpunge întunericul păcatului aducând dorința de schimbare în inimile celor din jur.
Faci parte din generația de azi? Trăiește altfel și vei fi un model…
…pentru generația de azi.
As adauga… Generația de azi sta acasă pentru ca oricum serviciul divin al bisericii este transmis live pe internet… Si se poate uita fără partasie reala…
Poate ca ar trebui spus ca nu toti din generatia de azi sunt asa.
Da! inca mai exista persoane (chiar tineri) care nu sunt asa astazi, cunosc personal astfel de persoane.
Biserica Lui Cristos este si astazi minunata. Nu toti cei care participa la un serviciu in adunare sunt neaparat Biserica Lui Cristos dar va asigur ca dintre cei care participa, sunt unii care inca nu sunt patati de lume cum scrie in acest articol.
Sa nu ma intelegeti gresit, sunt total de acord cu tot ce scrie in acest articol.
Unele persoane din generatia de azi chiar au nevoie de trezire si schimbare radicala, dar trebuie adaugata si cealalta realtitate: inca exista adevar si inca exista speranta in generatia de azi.
Slava Domnului Isus pentru fiecare exceptie de la cele scrise mai sus (in postare)! Slava Domnului Isus pentru fiecare tanar care cauta pe Dumnezeu si nu facebook, moda, device-uri, fitze, “surori faine” etc. Ma bucur mult pentru cei care inca sunt treji si Domnul sa-i tina treji, sa-i ajuta sa ramana la fel de treji pana la venirea Lui, ba chiar sa mai trezeasca si pe altii, din jurul lor! Da, am vazut si eu tineri TREJI! Erau de 18-20 de ani, veniti din America (din familii de romani care s-au stabilit acolo, acum venisera in vizita, sa vada adunarea in care au crescut parintii lor) dar in timp ce tinerii nostrii, din Bucuresti (nu spun numele adunarii), sunt innebuniti dupa iPhone, iPad, facebook, “stil” (adica fitze), orice fel de glume etc., fratii astia din America, la 18-20 de ani CUNOSTEAU CANTARILE DIN HARFA (tinerii de la noi de la adunare cunosc doar cantarile ritmate si noi (cu tenta lumeasca si draceasca), iar Harfa o considera “demodata”; ma tem sa ma intreb cum or considera Biblia), cautau smerenia si sfintenia si chiar li s-a dat cuvantul SI AU MUSTRAT ADUNAREA (cu blandete) spunandu-ne ca nu este bine ce facem, directia pe care mergem… si ca ei abea asteptau sa vina in Romania si sa vada adunarea despre care le-au vorbit parintii lor, unde aveau loc semne si minuni, dar cand au ajuns au fost DEZAMAGITI!! Da, exista tineri care cauta sfintenia!! Domnul sa-i copleseasca pe toti cu binecuvantari!
,,Generatia 26” MENTIONEZ UNII, dintre credinciosi, nu se preocupa cum sa placa oamenilor ci cum sa placa lui Dumnezeu. Sunt mai responsabili, de actiunile si de faptele lor si nu se mai gandesc doar la EUl lor ci la ceilalti cum sa ii ajute. De exemplu: pe parinti, prieteni si asa mai departe. Isi valorifica zi de zi darurile puse de Dumnezeu prin Duhul in ei, prin tot felul de participari la activitati care-l onoreaza pe Dumnezeu. Ei nu cauta sa obtina slava desarta, ci dau slava Tatalui pentru sanatate si putere de munca!
Domnul sa ne ajute sa luam aminte si sa-L punem pe EL pe primul loc in inimile noastre!
As avea totusi o scurta completare la cele scrise mai sus, in postare (observ ca postarea dateaza din septembrie 2012, o vreme cand moda cu facebook si fitzele de acum de abea inflorea!). Uneori, prin unele adunari, SE SPUNE CHIAR DE LA AMVOANE ca “nu este pacat facebook”, eventual fitzele “nu sunt pacat” si sincer vad in aceasta afirmatie un indemn la libertinaj! Daca tot “nu este pacat”, hai sa ne dam pe facebook, hai sa ascultam muzica lumeasca si draceasca, hai sa ne imbracam “fain” (unele surori chiar vulgar, ca sa nu spun altfel – fiecare are o notiune diferita asupra a ceea ce inseamna “fain”), ca astfel, PRIN NOI INSINE, “sa fim lumini” iar cei din jur sa-L vada pe Domnul Isus in noi. Dar oare EL este in noi daca acordam atentie lucrurilor lumii, modei, facebook-ului?? Omul nascut din nou, in care locuieste Dumnezeu, are in inima dorinta de a cauta SFINTENIA, nu moda… sau alte lucruri lumesti… pe care le-a lasat in urma cand s-a predat Domnului!
CEEA CE NU SE SPUNE de la amvoane legat de moda si facebook, agraveaza cu mult mai mult starea credinciosilor! De exemplu nu se spune ca facebook poate fi folosit la imoralitate, nu se spune ca poate fi folosit pentru RELATII SECRETE in casnicie, pentru flirt sau orice altceva care nu place Domnului! NU SE SPUNE!! Se spune doar atat: “nu este pacat”! Si… fiecare cum considera, iar pastorii presupun ca toti cauta sfintenia si sunt atat de maturi spiritual incat nu mai au nevoie sa-si mai rastigneasca firea si in mediul virtual! DAR OARE… un cioban (pastor!) ar spune oilor sale vreodata ca “nu este pacat” sa stea “la o vorba” CU LUPUL?? Ioan 10:7-13 este extrem de taios in sensul acesta! EXTREM, EXTREM de taios!!