Pentru ca mincinosii se simt bine langa hoti. Iar cei ce jefuiesc cu mintea se simt bine langa cei ce jefuiesc cu mainile.

Pentru ca orice pacatos prefera compania altui pacatos. Iar cel ce-l prefera pe Baraba nu-i cu nimic mai sfant decat Baraba.

GiveUsBarabbasDe ce-l aleg oamenii inca pe Baraba? Pentru ca important de Paste nu e sa ajungi la biserica ci sa nu ajungi la spital (asa se salutau doi mai deunazi). Adica atentie la tensiune si la glicemie. Pentru ca glumele si alcoolul merg tare bine in compania lui Baraba.

Au tinut romanii post si tin. Covrigi de post si shaworma de post. Si pacate de post. Din pacate…

De ce Baraba? Pentru ca Isus provoaca disconfort. Biserica care propovaduieste iertarea si sfintenia nu se “vinde” atat de bine celor cu inima rece precum se vand congelatoarele la discount de Paste.

Isus a murit pentru toti cei care-l aleg pe Baraba. Sa nu mai avem sarbatori doar la Pasti si la Craciun (si nici alea fericite) ci o sarbatoare continua. Cei de la morga nu pot sarbatori viata ci doar copiii din matern.

De ce totusi Isus? Ca sa moara de ziua inverii tristetea, dezamagirea si necredinta (Luca 24) si sa inviem la o altfel de viata. Baraba liber iti va jefui maine casa, Isus pe cruce iti face casa in cer.

Baraba liber iti va promova avortul, drogurile si curvia si te va afunda in noroiul pacatului tot mai mult. Isus pe cruce a tintuit pacatele tale si te cheama sa mori fata de ele si sa invii la o viata curata.

Sarbatorile celui cu inima multumita tin toata viata. Ale celui care nu are decat masa plina si inima goala nu tin nici 3 zile.

Daca esti trist pentru ca avem impozite mari si alocatii mici ai dreptate. Insa nu sa platesti impozit o viata e tragedie ci sa platesti facturi la pacat o vesnicie e cea mai mare tragedie!

Daca esti dezamagit de prieteni, socri sau parinti e greu. Dar a inviat Cineva care nu te va dezamagi niciodata ! L-ai intalnit?

Soldatii si-au pus ochelarii lacomiei de bani pe ochi si cu al 13-lea salar si-au umplut masa de Paste. Mielul de pe masa avea mai mare valoare pentru ei decat Mielul de la cruce. Au refuzat sa creada ca sa aiba un plus pe card. Tie ce iti impiedica credinta?

Baraba si cei care l-ati ales sa nu uitati. Cand veti cobora de pe tribuna de judecata nu va grabiti sa alergati din nou spre goana nebuna de fiecare zi. Aruncati o privire la Cel care sangereaza, care e batut si totusi are in ochi albastru de cer. Voi nu l-ati ales pe El dar El v-a ales pe voi.

Drumul spre Calvar e pavat cu iubire. Cu sange, cu lacrimi si cu speranta. Pentru mine si pentru tine.

Nu va speriati de intunericul de trei ore. Rasare un alt Soare la orizont.

Sa nu credeti ca piatra de la mormant nu poate fi data la o parte. Sa ne ingrijoram de piatra din dreptul inimii noastre. Tine de mine sa o misc ca Hristosul Cel viu sa intre in ea.

Hristos a inviat!