old_1777338cÎn seara zilei de 19 ianuarie am avut harul să slujesc într-o adunare cu 10 membri unde surprinzător erau 20 de prieteni prezenți. Sora Leana, pe un ger cumplit, la aproximativ 70 de ani a bătut din poartă în poartă la cele 80 de case din sat cu bastonul ei învechit ca să-i invite pe săteni la adunare.

———————
Sărut-mâna sora Leana. Dumitale ai înțeles mai bine decât tinerii ce pierd ore întregi pe zi pe telefoane că slujirea ține de pasiunea din inimă nu de vârstă. Că a cânta despre iubirea Lui Isus e una și a dovedi că-L iubești pe Isus e cu totul altceva.

 Sărut-mâna sora Leana. Când vei pleca dumitale de aici, mi-e frica că vor fi 9 oameni în adunare si nici un prieten care să mai asculte Evanghelia. Ne-ai învățat că nu câtă Biblie știi contează în viață ci câtă pui în practică. 

 Sărut-mâna sora Leana. Când mă voi plânge că e frig îmi voi aminti de dumitale. Ai biruit frigul de afară ca să aduci căldura în adunările ce încep să se răcească pe zi ce trece. Ai vorbit puțin cu gura și mult cu fapta.

 Domnul să te binecuvinteze sora Leana. Data viitoare nu o să-ți mai predic, că nu am ce. Mai degrabă o să-mi iau carnețelul inimii și o să te însoțesc prin zăpadă din poartă în poartă. Nu o să-mi notez idei de predică ci idei de practică.

 Mulțumesc sora Leana. Mulțumesc în numele șomerilor din adunări care știu cine vine la evanghelizare, cine a predicat cel mai bine și cine s-a încurcat la citirea pasajelor biblice. Mulțumesc în numele celor care nu au mai adus niciun vecin la biserică că de-abia au venit ei. Mulțumesc în numele celor care au avut spatele drept că nu au cărat poveri ca dumitale, ochii fără lacrimi că n-au plâns pentru mântuirea nimănui și poșeta fără Biblie că au altceva mai de preț.

 Mulțumesc sora Leana.

Bătăile toiagului dumitale în poarta vecinilor din sat nu sunt altceva decât bătăile Domnului pe care-l slujești la inimile noastre.

 Iartă-mă ca am predicat despre orfanii care spun Tatăl nostru”. Nu m-am referit la dumitale ci la vecinii ce i-ai adus cu multă dragoste la adunare.

Printre copiii de frunte ai cerului vei fi dumitale.

Iar eu undeva printre cei din urmă.

 Cu prețuire și cu lacrimi,

Cristi Boariu.