man_leaving_bagSuntem foarte pretentiosi in viata cand e vorba de partea noastra. Cerem lucrurile pe care nu le meritam ca si cum ni s-ar cuveni. Avem pretentia la sanatate, la timp, la viata.

Luca 15:12 “Cel mai tânăr din ei a zis tatălui său: ‘Tată, dă-mi partea de avere ce mi se cuvine.’ Şi tatăl le-a împărţit averea. “

Dupa ce le-am primit astea ne facem bagajele si suntem atenti sa strangem totul ca sa nu lasam nimic pentru Tatal. Nici un minut pentru Dumnezeu pe zi, nicio vorba pentru cei in dureri, niciun zambet pentru cei in suferinta, nici un efort pentru cel cazut.

Luca 15:13 “Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr a strâns totul şi a plecat într-o ţară depărtată, unde şi-a risipit averea, ducând o viaţă destrăbălată. “

In viata strangem cel mai mult lucrurile pe care le pierdem cel mai usor. Strangem combustibil pentru foc. Investim in cortul pamantesc ca si cum am trai o vesnicie in el. Investim in caramizi si bca-uri ca si cum ne-ar iesi analizele perfecte si la 100 de ani.

In viata mergem pe drumurile care sa ne departeze de Dumnezeu si sa ne apropie de prietenii care stiu sa ne ajute in risipirea averii.

In viata risipim lucrurile pe care le pretuim cel mai putin. Pretuim sanatatea dupa ce o pierdem. Pretuim timpul cand doctorul ne spune ca mai avem 2 saptamani de trait. Risipa nu inseamna altceva decat sa iei ce Dumnezeu ti-a dat in dar si sa pui in slujba diavolului si a placerilor tale pacatoase.

Unii se trezesc dupa ce au cheltuit totul. Toata sanatatea, toata viata, toata puterea. Cand incepi sa duci lipsa de un ficat care functioneaza normal, de o inima care bate regulat sau de ani din viata pe care simti ca-i pierzi, incepi sa te trezesti.

Nu astepta pana cand cheltuiesti totul. Nu astepta pana cand cineva va trebui sa sune dupa un SMURD. Nu astepta pana cand pe analize scrie insuficienta arteriala sau renala.

Trezeste-te AZI.

Vino-ti in fire.

Cea mai mare avere a Tatalui inca nu e cheltuita si se numeste mila. Dumnezeu fara tine e tot la fel de bogat dar tu fara Dumnezeu cauti prin containerele lumii dupa roscove.

Cel mai frumos drum de strabatut in viata inca te asteapta. Cand te vei intoarce cu spatele spre pacat vei observa aproape de tine fata Tatalui ce sta cu bratele deschise la capatul drumului numit pocainta si te asteapta…

Vino acasa! La Dumnezeu nu-I pare rau de darurile facute ci de fiul care nu se pocaieste…

Clipele petrecute in pacat devin ceasuri de agonie. Clipele petrecute in bratele Tatalui Ceresc devin clipe de vesnicie.